Formål

Det at læse er at udvide sin horisont og ens potentiale. Jævnlig læsning styrker os mentalt og giver os egenskaber som åbner op for muligheder. Viden er med andre ord magt. Magt er her forstået som egenskaben til at efterstræbe det liv man ønsker, egenskaben til at definere hvem vi er og egenskaben til at kunne opfylde vores potentiale. Det at læse en bog og tilegne sig viden er dog desværre for mange udsatte unge en kedelig affære, noget ubetydeligt eller ligefrem fordummende. Hvordan overbeviser man en person om gunsten af en frugt han/hun ikke har smagt endnu? Hvordan formidler man smagen af en god rødvin? Man vækker den til live! Hensigten med kurset er kort sagt at vække læselysten hos udsatte unge.

img_0660

Målgruppe

Udsatte unge er af mange forskellige årsager blevet fremmedgjort fra det potentiale der ligger i at tilegne sig viden. Om det er dårlige skoleforhold, udfordringer på hjemmebanen eller svag faglighed så tjener de alle sammen til at fremmedgøre de unge fra vigtigheden af det at læse og uddanne sig. Om det er unge der har brug for ekstra motivation, unge på afveje eller unge der sidder i fængsel, så vil de alle blive beriget af dette kursus.

Indhold

Kurset vil efterstræbe at gøre sætningen ’viden er magt’ håndgribelig, konkret og meningsfyldt. For at opnå dette vil de unge blive ført på en rejse hvor de igennem kendskabet til relevante historiske personligheder, viden konkurrencer og associationer til deres hverdage bliver fortrolige med begrebet ’viden er magt’.  De unge vil lære på en let forståelig måde at det ’at vide noget’ er en egenskab der ikke kun hjælper med at få et arbejde men at det også er en egenskab der styrker os i alle aspekter af vores tilværelse. Dertil vil en fuld forståelse af begrebet ‘viden er magt’ give de unge mulighed for at få en dybere selvforståelse og dermed udruste dem med viden der gør dem mindre tilbøjelig til at bukke under for social pres.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

Not readable? Change text.