Kulturstyrelsen og Bibliotekscenter for Integration har i samarbejde med bl.a. Biblioteket Sønderborg igangsat projektet ”Nye Brugere – en 180 graders nytænkning af biblioteket”. På Biblioteket Sønderborg er der i den forbindelse blevet afholdt en kunstnerisk udstilling af flygtningeskæbner. Udstillingen har virket som en oplysningskampagne der på den ene side har gjort flygtninge/ asylansøgere mere bevidste om de muligheder biblioteket rummer og på den anden side givet lokalbefolkning et indblik i flygtningenes skæbner. Kunstudstillingen er udarbejdet i samarbejde med ti flygtninge og asylansøgere, Sønderborg Produktionsskole, fotografen Bradley Beswayan, den irakiske multikunstner Naser Al Muzani, den skotske kunstner Sean Paul Mccluskey og kvindeforeningen Goddag/Salaam.

Under det projekt virkede undertegnede som projektleder for Sønderborg Bibliotek.

Udstillingen, der byder på malerkunst, skulptur kunst, collage og mere fra de kreatives verden, er en vandreudstilling og kan bestilles . Dertil tilbydes der konsulent rådgivning ved ønsket om at udføre lignede projekter.

Målgruppe

Projektet henvender sig til kommuner og andre institutioner der ønsker i højere grad  at bruge borgerinddragelse i integrationsprocessen. Ligeledes er den interessant for kommunerne og andre institutioner deres ønsker at styrke deres integrationsborgeres medborgerskab og skabe sammenhængskraft i nærmiljøet.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

Not readable? Change text.