Folkemusik og dans er universelle og uanset hvor uberørt en kultur må end at være, så har den udviklet musik inspireret af dens omgivelser. Folkedans er traditionelt set både dans og udtryk for fællesskab og i særdeleshed i de kulturer hvor kædedans er en del af fejringen af de store begivenheder i livet. Folkemusik og dans er ikke kun et udtryk for en kulturs selvforståelse men er også kendetegnet ved at være en effektiv kommunikationsform der kan bryde kulturelle grænser og bevæge mennesker hidtil uberørt af den.

sten14

Bandet Østen er netop etableret med dette formål, nemlig at flytte grænser og bygge broer igennem musik og dans. At skabe fællesskaber og sammenhængskraft i samfundet er en prioritet når vi tænker integration og kulturformidling. Musik og dans kan være med til at skabe disse fællesskaber hvis gavn for integrationen kan spilde over i andre områder såsom, beskæftigelse, sproglæring og øget social sammenhængskraft.

Bandet byder på to forskellige forestillinger:

  • En musikalsk rejse igennem mellemøsten. Vi rejser igennem flere lande og spiller deres mest populære sange. Showet er velegnet til et roligt publikum der vil høre musik frem for at danse til den. Showet byder på en musikalsk oplevelse med stor variation, lige fra melankolske melodier fra de kurdiske bjerge til de livsglade rytmer fra det travle Cairo.
  • Folkedans og musik er et mere energisk show hvor publikumsinvolvering er i højdepunkt. Publikum lærer og får lov til at danse med til højtlydende trommer, kraftige luft instrumenter og farverigt traditionelt tøj.

Målgruppe

Begge shows er velegnede til kulturarrangementer, friske indspark til virksomhedsfester, skole arrangementer og andre der er interesserede i integration og kulturformidling.

Bandet er åbne for at lave shows efter behov og formål.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

Not readable? Change text.