Ambitionen bag kunstudstillingen ”H.C. Andersen: mellemøstlige perspektiver” er at samle et den kulturelle mangfoldighed vi har repræsenteret i Danmark til en kunstudstilling. En udstilling der er samfundsrelevant og som giver de besøgende muligheden for at gå på opdagelse i hvad kunsten kan lære os om os selv og de såkaldte ‘andre’.  Inspirationen til denne udstilling er selvfølgelig den store danske forfatter H.C. Andersen. En forfatter der igennem sine værker har rejst verden rundt og rørt store som små. H.C. Andersens universelle appeal samt de menneskelige værdier han gengiver i sine eventyrer gør ham til en sand brobygger og til en personlighed vi kan finde inspiration i. Et mellemøstligt perspektiv på H.C. Andersen underbygger hans internationale karakter og illustrer at mennesker på det menneskelige plan oplever mange af de samme udfordringer og glæder, trods de mange farver, nationaliteter og religionsbekendelser der deler os.

picturew

Målgruppe

Projektet henvender sig til kommuner og andre institutioner der ønsker i højere grad at bruge borgerinddragelse i integrationsprocessen. Ligeledes er den interessant for kommunerne og andre institutioner deres ønsker at styrke deres ny borgeres medborgerskab og skabe sammenhængskraft i nærmiljøet.

Projektet er igangsat af den irakisk kunstner Naser Al Muzani og undertegnede med støtte fra Sønderborg Bibliotek og Sønderborg kultur og fritidscenter.

Kunstudstilling er både samfundsrelevant og givende. Udstillingen er en vandreudstilling og kan bestilles. Dertil tilbydes der konsulent rådgivning ved ønsket om at udføre lignede projekter.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

Not readable? Change text.